fbpx

ACP (PRP i PRF) terapija pomlađivanja matičnim stanicama

ACP (PRP Platelet Rich Plasma) je potpuno prirodna metoda pomlađivanja kože lica i dekoltea. ACP (PRP) označava krvnu plazmu bogatu trombocitima. Tretman podrazumijeva korištenje vlastite plazme i ostvaruje dugotrajne rezultate u regeneraciji i revitalizaciji kože.

Pomlađivanje vlastitom plazmom vraća koži vitalnost, a ona postaje mekša, elastičnija i mlađa. Ova metoda je potpuno prirodan način pomlađivanja koji uklanja bore i nepravilnosti te potiče proizvodnju kolagena.

Tretman uobičajeno traje oko sat i pol. U prvoj fazi postupka iz vene se uzima mala količina krvi koja se zatim centrifugira u posebnom aparatu. Tako odvajaju se krvni sastojci i izdvaja potrebna plazma. Dobivena plazma ubrizgava se u kožu pomoću vrlo tanke igle.

PRF (Platelet Rich Fibrin)

PRF je skraćenica za pojam Platelet Rich Fibrin što u prijevodu znači "trombocitima obogaćen fibrin". Naše tijelo ima prirodnu sposobnost samoizlječenja, a u tom procesu veliku ulogu imaju i faktori rasta.

PRP - radi se o plazmi s velikom koncentracijom autolognih trombocita suspendiranih u maloj količini plazme nakon centrifugiranja krvi pacijenta. Karakterističan je zbog činjenice da trombociti prisutni u PRP oslobađaju brojne tvari koje potiču obnavljanje tkiva i utječu na ponašanje ostalih stanica modulirajući upalu i stvaranje novih krvnih žila.

PRP je bogat trombocitima koji odmah oslobađaju faktore rasta, dok je preparat PRF-a po dobijanju bogatiji faktorima rasta koji se polako otpuštaju kroz 7 dana i više.

Nakon tretmana

Neposredno nakon primjene dolazi do jakog crvenila i zatezanja kože koje se ubrzo smiruje. U nekim slučajevima nastane lagana otečenost koja može trajati nekoliko sati. U rijetkim prilikama mogu se pojaviti male modrice.

Koliko često se tretmani trebaju ponoviti?

Ukoliko se ACP (PRP) tretman lica radi prvi put, potrebno je napraviti jedan ciklus od tri tretmana u razmaku od po mjesec dana. Nakon toga preporučujemo održavanje svakih 3-6 mjeseci što ovisi o nizu faktora – dobi, navikama, klimatskim uvjetima, ali i genetskoj predispoziciji.

Koliko često se tretmani trebaju ponoviti?

Pomlađivanje vlastitom plazmom vraća koži vitalnost, čime ona postaje mekša, elastičnija i vidljivo mlađa. Na taj način postižemo dugotrajne rezultate u revitalizaciji i obnavljanju kože vidljive odmah nakon primjene!

Ova metoda pomlađuje prirodnim putem, uklanja bore i nepravilnosti te potiče proizvodnju vlastitog kolagena.

Cijena jednog tretmana je 1500 kn.

Zakažite svoj termin