fbpx

Dermalni fileri

Dermalni / kožni/ fileri su gelovi koji se injiciraju u koži ili ispod kože, a sastoje se od molekula velike gustoće, te mogu povećati volumen privlačeći molekule vode na mjestu gdje se injiciraju. Kad se koriste na ispravan i siguran način mogu preoblikovati lice.

Starenje može imati i prednosti. Postajemo mudriji, samouvjereniji, ali nitko nikad iskreno nije rekao da mu se sviđa izgled lica koje stari.

Vrijeme nepovratno prolazi, a koža se počinje opuštati i "padati" uzrokujući nastanak podbratka i opuštene kože, stvaraju se nabori naročito u donjem dijelu lica i na donjoj čeljusti. Kako starimo gravitacija igra veliku ulogu u izgledu lica. Gubimo masno tkivo, koštanu masu, kolagen, elastin i hijaluronsku kiselinu kao potporni sistem koji drži kožu čvrstom i napetom na licu. Oblik lica se mijenja i poprima kvadratičan oblik. Fileri mogu riješiti te probleme kože kod većine ljudi. Mogu se preoblikovati i poboljšati strukturna obilježja, poput obraza, dermalnim filerima (postupkom kojim se injicira gel hijaluronske kiseline u odabrane regije lica) i time se poboljša volumen, definicija i punoća.

Kod prve konzultacije potrebno je procijeniti oblik i strukturu lica. Sam zahvat izvodi se u lokalnoj anesteziji / lidocaine ili topikalnoj /krema.

Postoje 3 glavne kategorije filera:

1. privremeni fileri su građeni od molekula hijaluronske kiseline i dolaze o obliku gela. Većina filera u Hrvatskoj spada u ovu kategoriju. Građeni su od različitih tipova molekula hijaluronske kiseline. Najpoznatiji i najčešće korišteni brendovi su Juvederm i Restylen , zatim dobro poznati, ali nešto se manje koriste Teosyal i Belotero. Većina ih dolazi s anestetikom / lidocaine.
2. privremeni ali duže trajući „biostimulirajući“ fileri sastoje se od polyprolactone / biorazgradivi polimer ili poly. L - mliječna kiselina, sintetski materijal koji se koristi godinama u medicini u resorptivnim koncima.

Ti biostimulirajući fileri poput Sculptre, Ellanse i Radiesse, također su privremeni, ali traju duže nego fileri hijaluronske kiseline. Poput filera hijaluronske kiseline, dolaze u obliku gela koji se injicira kako bi popunili mjestu na koje se injiciraju , ali zbog tog što sadrže i drugu supstancu koja stimulira tkivo da stvara kolagen , što se događa u periodu od 6 mjeseci nakon injiciranja, učinak im traje i do 2 godine.

U Sculptri druga supstanca je poly- L – mliječna kiselina , sintetička supstanca koja se koristi u medicini kod resorptivnih / razgradivih konaca. Njoj je potrebno oko 6 mjeseci da se apsorbira u kožu i za to vrijeme stvara se novi kolagen u koži. U Ellanse-i nalazi se polycaprolactone (bioresorptivni materijal koji se koristi i u koncima) i polako se apsorbira te stimulira rast kolagena. U Radiesse nalazi se hydroxyapatite koji stvara minijaturnu „skelu“ oko koje se stvara mreža novog kolagena.

Prednosti biostimulirajućih filera je da traju duže, pa su ekonomski isplativiji.

3. Trajni fileri poput silikona ( ne bih nikad preporučila)

Ako Vam netko ponudi trajni filer odbijete. Zašto? Zato što zaista ne želite da Vam se injicira nešto u lice što će tamo zauvijek ostati. Na prvu to izgleda kao sjajna ideja, ne morate se vraćati svake godine na injiciranje, jeftinije je, ali potencijalni problemi su veliki. Postoji uvijek rizik da će vaše tijelo negdje u budućnosti „odlučiti „ da mu se ne sviđa strani materijal i ukapsulirat će ga , narasti će kolagen oko njega (vezivno tkivo),a ako se to dogodi jedini načina da ga uklonite je kirurški.

Kapulsacija (stvaranje veziva oko njega) nije jedini problem. Kako se Vaše lice mijenja tijekom godina, i neki dijelovi se opuštaju i „padaju“, trajni filer ne mora više biti na istom mjestu gdje biste željeli da bude. ZATO NE TRAJNIM FILERIMA, NAROČITO NE U USNAMA.

Dermalni fileri koriste se na više načina, ispunjavajući duboke bore u koži, povećavaju volumen lica, dodaju strukturu ili simetriju licu. Hijaluronska kiselina u filerima je „crosslinked“ kako bi bila stabilna u koži i osigurala mekani volumen ispod kože te ponovno vratila oblik ivolemne upali obrazima, tankim usnama, upalim sljepoočnicama ili definirala liniju donje čeljusti. Fileri dolaze u različitim gustoćama ovisno za što se trebaju koristiti, gušći filer za osiguranje strukture na licu, povećati donju čeljust, dok rjeđi za podoočnjake.

Fileri su djelotvorni kad postoji gubitak volumena zbog starenja, kad je potrebna definicija jagodica, kad je potrebno povećati tj dodati strukture bradi, donjoj čeljusti. U pravim rukama jako su djelotvorni, ali ako ih primjenjuje osoba bez medicinske naobrazbe i iskustva , i bez sposobnosti da riješi potencijalne komplikacije mogu biti opasni!

Kod prve konzultacije potrebno je procijeniti oblik i strukturu lica. Sam zahvat izvodi se u lokalnoj anesteziji / lidocaine ili topikalnoj / krema.

Ovisno o vrsti anestezije i regijama u koje će se filer injicirati, sam zahvat traje od 20 do 60 minuta.

Postoje dva načina injiciranja filera: ili iglom ili kanilom koja prolazi ispod kože i nježnija je na okolna tkiva / krvne žile. Iglom se učini otvor u koži zatim se kroz otvor uvuče kanila ispod kože.

Nuspojave i komplikacije:

1. modrica - svaka injekcija nosi rizik nastanka modrice
2. oticanje i crvenilo kože / par sati do par dana - hladni oblozi
3. infekcija na mjestu injiciranja
4. asimetrija
5. filer se pomaknuo nakon nekog vremena od mjesta injiciranja
6. filer stvara grudice ispod kože
7. filer injiciran u krvnu žilu- NEKROZA

Nakon injiciranja tretirano područje može biti osjetljivo i lagano otečeno. To je normalno. Ne dirajte ta područja, izbjegavajte odlazak zubaru, vježbanje i kozmetičke tretmane sljedećih par dana.

Ovisno o tretiranom području, vrsti i gustoći filera, dobi, individualnim karakteristikama (npr. količina hijaluronidaze) fileri će trajati od 6 do 12 mjeseci.

Cijena za 1ml. :
1. Juvederm Volift 350,00 €
2. Juvederm Voluma 350,00 €
3. Juvederm Volux 400,00 €
4. Juvederm Volbela 250,00 €
5. Restylane 300,00 €
6. Resytalne kiss 300,00 €
7. Resytalne define 300,00 €
8. Resytalne refine 300,00 €
9. Restylanne lift 300,00 €
10. Radiesse 400,00 € (cijena za 1,5 ml)
11. Sculptra 700,00 €
12. Bolotero lips 300,00 €
13. Bolotero volume 300,00 €
14. Bolotero shape 250,00 € (cijena za 0,5 ml)


Fileri za usne jedni su od najpoznatijih i najtraženijih tretmana, a i jedni od najozloglašenijih zahvaljujući slavnima i zvijezdama TV reality emisijama. Izraz „ trout pout” „ koristi se da se opiše katastrofa usana uzrokovan filerima i dodan je Oxfordskom engleskom rječniku 2016. godine.

Fileri za usne injiciraju se u usne kako bi povećali tanke usne, učinili simetričnim asimetrične, nadoknadili izgubljeni volumene zbog starenja, mogu podići rub usana, izravnati sitne bore iznad gornje usne / pušačke bore.

Zašto nam trebaju fileri za usne?

Ako ste starija osoba , znat ćete kao usne gube volumen s godinama i postaju tanje i suše. Glavni razlog je što se kolagen razgrađuje, a osjetljiva sklona koža izvrgnuta je svakodnevno sunčevim zrakama što nepovoljno utječe na kolagen.

Za sve u dvadesetim i tridesetim godinama, fileri za usne nisu toliko potreba koliko želja. Od kad je Kylie Jenner počela s promjena svog izgleda počevši s filerima u usnama u adolescentnoj dobi, velike, ispupčene usne postale su uzor ljepote cijeloj generaciji.

Fileri se u usne moraju inicirati ispod kože i moraju imati dovoljno finu konzistenciju da mogu proći kroz iglu ili kanilu. Fileri privlače vodu koja im pomaže da zadrže oblik. Narednih tjedana oni se integriraju u tkivo.

Pravo pitanje je hoće li Vam filer dati rezultat koji želite?

To ovisi o vašim usnama. Da li su dobre veličine ali pomalo „ispumpane zbog godina? Da li trebate definiciju oblika više nego povećanje? Ako imate mala usta ili su Vam usne tanke morate biti oprezni jer usne moraju biti u proporciji s ostatkom lica, inače ćete izgledati čudno.

Kod konzultacija prvo se izvrši pregled usana i lica, te se razgovara o vašim željama i potrebama.

Što Vam smeta na usnama? Da li želite veće usne? Ili bolje definirane? Ili oboje? Ili samo bolju hidrataciju?

Nakon toga se odlučite o postupku i vrsti filera. Morate biti realistični u svojim željama. Ako već nemate snažnu čeljust i široka usta poput Angeline Jolie, ne možete očekivati da će Vaše usne ikad izgledati kao njene, a dodavanje sve više filera to neće učiniti.

Nakon toga liječnik će Vam injicirati izabrani filer s hijaluronskom kiselinom. Injicirati se može u samo tijelo usne kako bi se dodao volumen, ili uzduž ruba usne za definiciju. Ili oboje. Nakon injiciranja može se izmasirati nježno da se bolje namjesti filer. Filer će dati volumen tamo gdje je injiciran i ne smije se pomicati.

Usne su vrlo osjetljivo tkivo koje otiče nakon uboda. To oticanje će proći nakon 1 do par dana. Ako dobijete dentalni blok prije injiciranja filera također će doći do oticanja koje će proći zato van usne mogu netom po injiciranju izgledati veće nego što ste željeli. Možete staviti hladne obloge s ledom na usne , pijte puno tekućine, izbjegavajte alkoholna pića, jaču tjelovježbu, vrućinu (sauna).

Nakon zahvata obično treba 1 do 3 dana oporavka. Osim oticanja, može nastati i modrica prilikom injiciranja, te asimetrija. Može doći do injiciranja filera u krvnu žilu što dovodi do nekroze tkiva (odumiranja), okolno tkivo prvo pobijele, zatim postane otečeno i tamno poput modrice. U tom slučaju morate odmah dobiti hijaluronidazu enzim koji razgrađuje hijaluronsku kiselinu.

Što je tzv. ruska tehnika oblikovanja usana HA filerima?

Specifična tehnika kojom se oblikuju usne s tendencijom da se podigne i blago izvrne rub usne/ "lift" bez prevelikog volumena u samo tijelo usne. Idealno je za one koji žele prirodan izgled ili koji prvi puta stavljaju filer u usne. Za razliku od tradicionalnih tehnika kod " russian tenting" tehnike vrlo male količine / micro filera injicira se vertikalno na rub usne, a injiciranje se započinje na bazi usne (granica suho- mokro u crvenom dijelu usne), te se povlači tj injicira prema rubu usne. Povećanje volumen je isto moguće ovisno o željama pojedinaca. Svatko ima jedinstven oblik usan što zahtijeva i modificiranje i /ili kombiniranje tehnika kako bi se postigao željeni učinak tj izgled usana.

Da li Vam treba filer?

To je vrlo osobna odluka o kojoj trebate pažljivo razmisliti.

Nemojte žuriti zato što je to učinila Vaša prijateljica ili netko slavan koga pratite na Instagramu. Razmislite o fileru ako gubite volumen i usne Vam postaju tanje, ako su asimetrične.

Ako imate manje od 25 g , malo je vjerojatno da Vam treba filer.

  • Zahvat obično traje od 15 do 45 min.
  • Učinak traje oko 6 mj. ovisno o količini filera koja je injicirana i metabolizmu osobe. Neki ljudi prije i brže razgrade filer.
  • Cijena se kreće između 250 i 350 eura po 1 mililitru.
 
 
 
 

Profhilo

Tri tretmana u jednom proizvodu.

Preparati na osnovi hijaluronske kiseline koriste se za povećanje vlažnosti kože. Hijaluronski fileri uklanjaju bore i licu vraćaju volumen, skin boosteri poboljšavaju strukturu, teksturu kože i dubinski je vlaže, a mezoterapijski kokteli osvježavaju kožu i djeluju na specifičnu problematiku.

Profhilo je preparat koji dobrim dijelom sadrži sve navedene karakteristike, poboljšava kvalitetu kože, hidratizira, bio stimulira i remodelira. Zbog toga ga mnogi nazivaju biostimulatorom ili biorevitalizatorom, jer mu je primarna zadaća poticanje proizvodnje kolagena i elastina u koži uz unošenje velike količine hijaluronske kiseline bez dodavanja povećanog volumena u područje aplikacije.

Profhilo je gel hijaluronske kiseline u kojem je na poseban način ( termički, a ne kemijski) kombinirane molekule hijaluronske kiseline velike i niske molekularne mase. Hijaluronska kiselina niske molekularne mase hidratizira kožu i stimulira proizvodnju kolagena i elastina , a ona visoke molekularne mase djeluje potporno na strukturu kože. Ne stvara dodatni volumen.

Jednom kad se proizvod aplicira u kožu, ostat će u koži do 30 dana. Za vrijeme tog vremena molekule hijaluronske kiseline u gelu privlače i zadržavaju vodu ispod kože. Zbog povećane količine hijaluronske kiseline i dodatne hidratacije / vlažnost/ koja se stvara , u kliničkim je studijama dokazano da to poboljšava izvanstanični matrix kože. Ako zamislite da su stanice kože poput cigli ,izvanstanični matrix bi bio poput cementa koji veže te cigle i okružuje ih. Poboljšanjem izvanstaničnog matrixa, pospješuje se rast novog kolagena i elastina u koži, što zauzvrat kroz nekoliko mjeseci, čini kožu napetijom, čvršćom i elastičnijom. Iako originalni gel koji se injicira ne traje duže od 30 dana, pozitivan učinak na dodatnu hidrataciju, stimulaciju kolagena i elastina čije stvaranje potiče, traje mjesecima.

Nakon injiciranja preparat se polako širi i integrira u kožu oko mjesta aplikacije. Taj proces aktivacija stanica u svim razinama kože naziva se bioremodelacija. Aplicira se BAP tehnikom / BIO Aesthetic Points/ . Točno određena količina preparata aplicira se u prethodno definirane točke na licu / po 5 na svakoj strani lica/, šakama , vratu. Dovoljna su dva tretmana u razmaku mjeseca dana. Najčešće se rezultati vide nakon 5 tjedana.

Idealan za tretiranje lica, vrata , ruku.

Tretman je namijenjen osobama kod kojih je primjećen pad kvalitete kože, smanjena vlažnost i /ili se pojavljuju pri znakovi starenja. Obično od 35. godine. Kod mlađih se upotrebljava za prevenciju i hidrataciju kože. Može se davati s ili nakon Botoxa, filera. Ako razmišljate o radiofrekvenciji, laseru ili HIFU tretmanu , onda je bolje odgoditi Profhilo tretman nakon ovih zahvata.

Ono što većina pacijenata primijeti nakon tretmana, je da im je koža dobro hidrirana, vlažna. Ovaj tretman nije jeftin ali daje odlične rezultate. Starija, suha koža, postaje svježija, mekša i elastična.

Zbog dodatnog kolagena i elastina čije stvaranje potiče, koža postaje jača, čvršća i napetija, a zbog dodatne hidracije, koža izgleda glađa, reflektira svjetlost bolje i izgleda svježije, zdravije i mladolikije.

Ovaj tretman ublažuje bore i poboljšava izgled i stanje ožiljaka nakon akni.

Profhilo je jedinstven u svom načinu djelovanja. On nije filer, nije ni mezoterapija, njegovo mjesto je negdje između. On je biorevitalizator i biostimulator, predvodnik je novog smjera u estetskoj medicini.

Koja je razlika između Profhila i skin boostera?

Svi su ti proizvodi napravljeni od gela hijaluronske kiseline. Glavna razlika između njih je u protokolu injiciranja, broju injekcija i tretmana koji su potrebni, te dužini vremena u kojem ostaju u koži.

Skinboosteri poput Restylaneovih, zahtijevaju oko 3 tretmana i u svakom tretmanu oko 200 sitnih injiciranja, te daju rezultat koji traje u prosjeku 6 mjeseci.

Volite, /Juvederm/ , potreban je jedan tretman, oko 200 sitnih injiciranja i rezultat traje oko 9 mjeseci.

Profhilo je brži tretmana jer zahtijeva samo 5 injekcija sa svake strane lica i dva tretmana. Profhilo formula je napravljena bez BDDE (butanediol diglycidyl ether), sastojak koji se inače koristi za "crosslink" molekula hijaluronske kiseline u otporniji oblik gela hijaluronske kiseline, kako bi se spriječilo prebrzo razgrađivanje u tijelu. Hijaluronska kiselina u Profhilu je podvrgnuta crosslinku u manjoj mjeri i to postupkom topline.

Radiesse

Kad zakoračimo u 40-te , znakovi starenja postaju sve vidljiviji, naročito u donjem dijelu lica.

Gubitak elastičnosti i čvrstoće kože, s resorpcijom koštanih struktura i masnog tkiva dovodi do opuštanja kože i promjene volumena lica. Lice počinje gubiti konture i definiran izgled.

Samo dodavanje volumena nije uvijek ono što pacijenti žele, pogotovo ako nema izraženog volumnog deficita već postoji, u većoj mjeri, opuštenost kože / tzv sagging/. Strah od prepunjenosti lica i neprirodnog izgleda je opravdan.

RADIESSE® se koristi u više od 57 zemalja svijeta. 2006. godine je odobren od strane FDA . Učinak je potvrđen u više od 200 publikacija na 7500 pacijenata. 20 milijuna kutija prodano je širom svijeta.

Registriran je kao injektibilni implant / subdermalna implantacija/ za korekciju umjerenih do jače izraženih bora i nabora kože, te za korekciju lipoatrofije.

Sastoji se od kalcijum hidroksiapatit (CaHA)mikrosfera suspendiranih u gelu natrijum karboksimetilceluloze, kao nosač.

Radiesse je otprilike 30 % CaHA i 70 % gel. Injicira se kanilom pod kožu. Gel s CaHA mikrosferama daje trenutni učinak te korekciju i punjenje bora. S vremenom se gel apsorbira, a mikrosfere CaHA tvore mrežu koja daje mehanički poticaj fibroblastima da krenu proizvoditi kolagen. Proces neokolageneze počinje, stimulirajući postepen rast vlastitog kolagena 1. Čvrsta mreža kolagenskih vlakana jača kožu, te daje učinak podizanja i konturiranja. Novostvorena mreža daje dugotrajnu strukturalnu potporu koži.

U potpunosti je biorazgradiv filer.

Omogućava:
- uzdužno podizanje
- izoštrene konture lica
- neokolagenezu
- pomaže regeneraciji tkiva

Pokazuje visoku razinu viskoznosti i elastičnosti u usporedbi sa standardnim filerima, ostaje na mjestu injiciranja bez širenja u okolna tkiva, te manje povećava volumen. Ono što vidite je ono što dobivate kao krajnji rezultat.

Belotero fileri

Pune i lijepo konturirane usne obično se povezuju s mladolikošću i ljepotom, pogotovo kod žena.

Idealni omjer gornje usne u odnosu na donju je 1:1,6. Kut između nosa i usta kod žena bi trebao iznositi 85 i 105 stupnjeva.

Korekcija usana jedan je od najtraženijih zahvata u estetskoj medicini. Da bi se postigli optimalni rezultati , u obzir treba uzeti proporcije lica, a osim toga i sve fine osobitosti površinske anatomije usana i donjeg dijela lica.

Koncept Merz Belotero lips pruža jedinstveni komplementarni pristup korekciji usana. istovremena primjena filera za usne Belotero lips Contour i Belotero lips Shape s novom tehnikom aplikacije Lip Lush omogućuje Vam poboljšati i konturirati prirodni oblik usana, te optimizirati proporcije usana.

Ovi fileri osmišljeni su za blagu korekciju osjetljivog dijela usana.

Zahvaljujući optimiziranoj reologiji (fizikalnim svojstvima filera: viskoznost, kohezivnost i elastičnost), pružaju željeni oblik i volumen za usne prirodnog izgleda.

Belotero Lips Shape povećava usne i poboljšava i gornju i donju usnu, dok Belotero Lips Contour daje više definicije obrisima usana.

Zakažite svoj termin

Zakažite termin