fbpx

Injekcije za otapanje masnog tkiva

Višak potkožnog masnog tkiva jedan je od najčešćih estetskih problema današnjice, a zbog genetskih predispozicija nešto češće pogađa žene. Velik broj pacijenata pogođenih ovih problemom nisu pretile osobe, već je jednostavno riječ o osobama s vrlo tvrdokornim lokaliziranim nakupinama masnog tkiva s kojima se ne uspijevaju izboriti unatoč tjelovježbi i prilagođenoj prehrani.

Injekcijska lipoliza, mezoterapijska lipoliza ili intralipoterapija su različiti nazivi za nekiruršku metodu uklanjanja masnih naslaga. Intralipoterapija je zahvat koji masnoće doslovno – rastapa, i to vrlo precizno i lokalizirano, točno na onim mjestima na kojima želimo.

Ubrizgavanjem specijalne terapijske otopine potiče raspadanje i razgradnju masnih stanica, koje se potom limfnom drenažom prirodno uklanjanju iz tijela. Tvrdokorne masti su rastopljene u samo tri koraka.

Ova specifična injekcijska tehnika razvijena za liječenje lokaliziranih nakupina masnog tkiva oslanja se na „lizu“ adipocita, odnosno ciljano uništavanje masnih stanica korištenjem aktivnih tvari koje se pomoću igle unose izravno u masno tkivo. Tajni sastojak je deoksikolna kiselina, koja se proizvodi u tijelu i sastavni je dio žuči. Kiselina uništava masne stanice tako da oštećuje staničnu stijenku i izaziva lizu sadržaja stanice / raspadanje koje se zatim izlučuje limfnim sustavom i bubrezima.

Za vrijeme tretmana dobit ćete više injekcija, stoga se prethodno na kožu nanosi anestetska krema. Nekoliko sati nakon tretmana tretirano područje će biti otečeno i lagano osjetljivo i bolno. Vrlo rijetko je bol većeg intenziteta. Broj injekcija koje ćete dobiti ovisi o veličini tretiranog područja. Nakon nanošenja anestetske kreme i markiranja područja tretmana u mrežu veličine 1x1, injicira se kiselina. Sam zahvat je relativno bezbolan. Injekcije izazivaju upalni odgovor tkiva stoga dolazi do crvenila, topline, oticanja boli. Obično je potrebno više od jednog tretmana. Najčešće 3, ali moguće i do 8.

Tretman se preporučuje za lokalizirane masne nakupine (npr ako imate podbradak koji ne prolazi ni dijetama ni tjelovježbom).

Nuspojave variraju od osobe do osobe:

  • oticanje
  • lokalizirana toplina na mjestu injiciranja i crvenilo
  • umjerena bol
  • modrica
  • tretirano područje može biti "stvrdnuto"
  • upalni čvorići
  • osjetljivost

OPREZ! Supstance koje koriste u ovim injekcijama mogu nagristi bilo koje tkivo masno ili drugo. Zato je potreban oprez i samo educirani liječnici ih smiju davati.

  • Gubitak masnog tkiva je trajan.
  • Tretman traje oko 30 minuta
  • Injekcije za otapanje masnog tkiva / Desoface/ cijena iznosi 500,00 kn po regiji ( podbradak)

Zakažite svoj termin

Zakažite termin