fbpx

Microbotox ili Mesobotox tehnika je novija metoda koja koristi botulinum toxin (tzv. botox) u hiperrazrjeđenoj koncentraciji, te se aplicira u kožu (intradermalno) s vrlo tankim iglicama. Razlikuje se od klasničnog Botoxa.

Botulinum toxin (Botox) primjenjuje se već oko 30 godina kako bi se smanjilo ili privremeno eliminiralo bore na licu . Klasična tehnika je injiciranje direktno u mišić intramuskularno. Područja tretiranja su uglavnom mišići gornje 1/3 lica / periokularne bore, na čelu , između obrva) i rjeđe donjih dijelova lica ili vrata tzv. 'Nefertiti lift'.

Kod mesobotoxa visoko razrjeđenje botulinum toxina na homeopatske doze čini ga sigurnijim, bez nuspojava, na mjestima gdje se klasičnim tehnikama nije primjenjivao, uključujući donju 1/3 lica, liniji donje čeljusti i ispod nje na vratu. Ova nova tehnika dozvoljava upotrebu botulinum toxina u mesoterpiji površinski na koži lica, vrata i dekoltea.

Dovodi do:

  • poboljšanja teksture i kvalitete kože
  • prevencija mlohavosti kože donje 1/3 lica
  • lifting učinak donje 1/3 lica i vrata
  • smanjenje bora na lisu smanjenje sebuma na licu (lučenja masnoće)
  • smanjenje bora na vratu
  • smanjenje proširenih pora na licu
  • terapija keloida ( hipetrofičnih ožiljaka)

Učestalost aplikacija je 5 do 6 mjeseci.

Nova upotreba i tehnike primjene botulinum toxina neće zamijeniti klasičnu tehniku . Obje tehnike se međusobno nadopunjuju.

Na vratu i donjem dijelu lica, intradermalana mikroinfiltracija botulinum toxina stvara lifting učinak obraza i precizniju definiciju donje čeljusti.

Mesobotox je novitet u pomlađivanju lica naročito u zatezanju i podizanju donje trećine lica i definiciji linije donje čeljusti, također zaslužan je i za tzv. glass skin na način što smanjuje lučenje sebuma (loja) lojnih žlijeda te smanjuje pore.

Zakažite svoj termin

Zakažite termin