fbpx

Kemijski peeling

Pilinzi su tretmani kojima se skida gornji sloj stanica kože kako bi se osvježila površina kože poboljšala tekstura i izgled.Danas postoje različiti tipovi pilinga koji koriste različite kiseline, različitih koncentracija. Kemijski pilinzi rastapaju stanično „ljepilo“, koje drži stare stanice vezane za površinu kože.

Odstranjivanjem tih starih stanica ostavlja se svježi sloj ispod , koji je zaglađen, reflektira svjetlost , bolje apsorbira proizvode za kožu (kreme, serume itd). Što se više stanica odstrani veći je učinak na površini kože, ali i duže vrijeme oporavka.

Površinski pilinzi koriste srednje jake kiseline poput salicilne, glikolne kiseline.

Pilinzi srednje dubine djelovanja koriste srednje jaku koncentraciju trikloroctene kiseline, a duboki koriste veče koncentracije trikloroctene kiseline.

Nakon što se koža očisti i odmasti nanosi se određena kiselina (ovisno o rezultatu koji se želi postići), te se stavlja par minuta , na kožu. Po potrebi se može ponoviti nanošenje kiseline, te se nakon toga nanosi neutralizirajuća otopina. Nakon toga se ispere neutralizirajuća otopina zajedno s mrtvim stanicama kože.

Ovisno o vrsti pilinga i tretiranom području , možete osjetiti lagano peckanje i zatezanje kože za vrijeme postupka.

Pilinzi se koriste za tretiranje različitih stanja.

  • Površinski pilinzi za sitnije bore, proširene pore, pigmentacijske mrlje, također zatežu kožu.
  • Pilinzi srednje dubine djelovanja za tretiranje pjega od sunca, pigmentacija, ožiljci od akni, tamni podočnjaci.
  • Pilinzi veće dubine djelovanja imaju i duže vrijeme oporavka, pri čemu se koža ljušti kroz više dana te se trebaju primjenjivati posebne kreme u oporavku i nikako se ne smije izlagati suncu. On su učinkovitiji, posebno za kolagen.

Trajanje od 30 minuta do 60 minuta. Cijena ovisi o vrsti pilinga i kreće se od 300 do 1500 kuna.

Preuzmite kataloge

ZO_Peel_Portfolio_HR
ZO_Peel_Portfolio_HR
ZO_Brightening_HR-1

Zakažite svoj termin

Zakažite termin